dimarts, 17 d’octubre del 2017

Això volen? Tornar a sofrir, tornar a lluitar i tornar a perdre?

Què volen? Tornar a sofrir, tornar a lluitar i tornar a perdre? Això es el que volen? Volen que la Generalitat hagi de ser intervinguda? Volen escapçar el moviment independentista? Si creuen que la 'repressió' de l'1-O va ser tan 'brutal' com diu la carta de Puigdemont, perquè frissen encara per portar a la seva gent a l'escorxador?

Qualsevol amb dos dits de seny sap que a vegades cal fer un pas, dos o els que faci falta enrera per no perdre-ho tot. Qualsevol. Menys el Govern de Carles Puigdemont. 'Catalonia is different'. A mi, res no m'agradaria més que el nacionalisme català acabi d'una vegada per totes al femer de la història. Però que siguin ells mateixos els que es posin la corda al coll que els ha venut la CUP, ni en Kérenski!

L'actual Govern català i la seva vampírica claca associativa i mediàtica és d'una mediocritat infinita, d'una ignorancia política majúscula i d'un fanatisme neci. Més de dos i de tres creuen que ja han vençut i que qualsevol pas endarrera sería traïció. I més d'un està disposat a pasar a la historia dels màrtirs, reals o suposats, de Catalunya.

Crec, però, que la majoria encara no s'ha begut del tot l'enteniment. Han actuat com a irresponsables i alguns d'ells han comès, per activa o per pasiva, delictes contra la legalitat democràtica, pels que hauran de respondre. Pero crec que la majoria no es gent de tot o res. Al cap i a la fi, també són catalans. El que passa és que están allitats amb els rauxats de la CUP, l'ANC, l'Òmnium Cultural i part del PDCAT i reboten entre el martiri victimista i el martiri botifler.

Però encara son a temps de donar el pas i empènyer Puigdemont. Alguns, començant pels empresaris, ja ho estan fent. Fins i tot l'editor del diari independentista ARA diu que la DUI sería un error. Que s'afanyin, doncs. Només els queden tres dies. Sàpiguen, però, que si no donen el pas, enlloc d'assolir el martiri i l'honor el més probable es que acabin sense honor i sense martiri, el que ja seria la riota.



¿Esto es lo que quieren? ¿Volver a sufrir, volver a luchar y volver a perder?

¿Qué quieren? ¿Volver a sufrir, volver a luchar y volver a perder? ¿Esto es lo que quieren? ¿Quieren que la Generalitat tenga que ser intervenida? ¿Quieren descabezar el movimiento independentista? Si creen que la 'represión' del 1-O fue tan 'brutal' como dice la carta de Puigdemont ¿porque siguen teniendo prisa por llevar a su gente al matadero?

Cualquiera en su sano juicio sabe que a veces hay que dar un paso atrás, dos o los que haga falta, para no perderlo todo. Cualquiera. Menos el Gobierno de Carles Puigdemont. 'Catalonia is different'. A mí, nada me gustaría más que el nacionalismo catalán acabe de una vez por todas en el estercolero de la historia. Pero que sean ellos mismos los que se pongan la cuerda en el cuello que les ha vendido la CUP, ni Kérenski!

El actual Gobierno catalán y su claque asociativa y mediática es de una mediocridad infinita, de una ignorancia política mayúscula y de un fanatismo necio. Más de dos y de tres creen que ya han vencido y que cualquier paso atrás sería traición. Y más de uno está dispuesto a pasar a la historia de los mártires, reales o supuestos, de Cataluña.

Creo, sin embargo, que la mayoría aún no se ha bebido del todo el entendimiento. Han actuado como irresponsables y algunos de ellos han cometido, por activa o por pasiva, delitos contra la legalidad democrática, por los que deberán responder. Pero creo que la mayoría no es gente del todo o nada. Al fin y al cabo, también son catalanes. Lo que pasa es que están encamados con los 'rauxats' de la CUP, el ANC, Òmnium Cultural y parte del PDCAT y rebotan entre el martirio victimista y el martirio 'botifler'.

Pero aún están a tiempo de dar el paso y empujar a Puigdemont. Algunos, empezando por los empresarios, ya lo están haciendo. Incluso el editor del diario independentista ARA dice que la DUI sería un error. Que se den prisa, pues. Sólo les quedan tres días. Sepan, sin embargo, que si no dan el paso, en lugar de alcanzar el martirio y el honor lo más probable es que terminen sin honor y sin martirio, lo que ya sería el hazmerreír.