divendres, 8 de juliol del 2016

La izquierda, de la ilusión a la fantasía

La CUP y el Brexit

La Candidatura d'Unitat Popular fa una valoració dels resultats del referèndum del passat 23 de juny al Regne Unit on en conjunt, i malgrat resultats de signe oposat a Escòcia i a Irlanda del Nord, la majoria social ha apostat per la sortida de la Unió Europea. Aquesta valoració s'ha fet sense presses i des d'una postura crítica, observant la complexitat dels processos que s'estan donant en aquesta Europa travessada de conflictes i contradiccions.

Com a única força política dels Països Catalans amb representació institucional que treballa per una sortida d'esquerres a la Unió Europea, l'Euro i l'OTAN volem fer una aportació valorativa dins del marc català i també en el debat obert dins l'esquerra europea.

1. La Unió Europea s'ha convertit, des de fa anys, en una eina del capitalisme neoliberal per controlar i reprimir els anhels i les sobiranies dels pobles i les treballadores europees. Des de fa anys l'hegemonia francoalemanya en un inici i germànica actualment exercides des de la Troika (Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional) ha imposat a les perifèries europees les anomenades polítiques d'austeritat basades en l'imperi de la deutocràcia, això és, la subordinació de les polítiques socials a la prioritat del pagament del deute, la imposició d'unes polítiques migratòries criminals contràries absolutament al principi de lliure circulació de les persones, i una cada vegada major negació de la democràcia i la sobirania dels pobles, visibilitzada amb els diferents memoràndums i el sotmetiment del govern grec després del referèndum de l'Oxi, els quals han agreujat la situació de cara als pobles del sud.

2. Respectem i saludem la decisió de la majoria social del Regne Unit de sortir de la Unió Europea. Considerem aquesta un cop als mercats internacionals, al projecte d'Unió Europea i la recuperació de la sobirania nacional per part del Regne Unit. Alhora ens reafirmem en destacar que la plena sobirania no existeix dins d'estructures internacionals que l'encorseten i la sotmeten com la UE, el BCE o l'FMI.

3. Celebrem la valentia del govern britànic de fer particip als pobles de la Gran Bretanya de la decisió de sortir o no de la UE via referèndum. Demostra un cop més el diferent tarannà d'aquell govern en comparació amb el govern de l'Estat espanyol.
Si no les cansa el 'dejà vu' elevado a la máxima potencia, sigan leyendo...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.